عدد الرسائل : 228 العمر : 37 البلد : soria تاريخ التسجيل : 24/12/2007
موضوع: الكفتة المشوية طبق اللحمة الاقتصادي الخميس يونيو 12, 2008 11:33 am
طبعا كلنا كأسر مصرية واقعية لازم نلاقي حلول لمشكلة الارتفاع لاسعار المنتجات الغذائية رغم الجهود المضنية التي تبذلها الحكومة لم تسيطر عليها حتى الان و دة طبعا لان الموضوع كبير و عالمي و الكلام الكبير اللي بيتنشر في الجرايد المهم اسهاما منا في حل مشكلة من اكبر المشاكل العالمية نقدم لكم طبق الكفتة المشوية المقادير: 1 كيلو لحم بقري مفروم 1 كيلو برغل او بقسماط مطحون 1/2 كيلو بصل 3 حزم بقدونس ملح فلفل بهارات "لو هتستعملي البقسماط يمكن تحتاجي ربع كباية لبن او بيضة" الطريقة : نقي البرغل و انقعية في ماية دافية بعدين هتنشلية من الماية و تعصرية منها كويس "لو هتستعملي البقسماط اضربية في الخلاط مع البيضة او اللبن" دلوقتي قشري البصل و افرمية مع حزمتين بقدونس طبعا هتنقيهم و تغسليهم الاول ،و بعد كدة قلبي البصل مع الملح و الفلفل و البهارات و اضيفي اللحم المفروم و البرغل"او البقسماط"ممكن تقلبيهم كويس بس الافضل طبعا انك تفرميهم كمان مرة في الكبة . المقادير دي كفاية لحوالي 70-80 صباع كفتة يعني 2-3 كيلو "اظن دلوقتي عرفتي ازاي الحاتي بيبيع كيلو الكفتة ب 30-40جنية" ممكن تسويها على الفحم او في الفرن في صينية مدهونة سمن "علشان تاخد ريحة شوي الفحم ولعي فحمة و حطيها في ركن الصينية فلما تحرق دهن اللحم هتعمل ريحة تجيب اخر الشارع" طبعا عملا بنظرية التوفير و الراحة هنشيل الباقي في الفريزر سواء كخليط او بعد ما تصبعيها و تكون جاهزة لعشاء سريع او لضيف مغاجئ او حتى تسندك لو رجعتي متاخرة من الشغل في سؤال لكل ست بيت و طباخة حقيقية و هو حزمة البقدونس الثالثة لزمتها اية ؟لزمتها الذواق و الدلع تحت الكفتة في صينية التقديم ،على وش سلاطة الطحينة مع طبق سلاطة خضراء بالبصل و الفجل "الهدف انك تعملي اكل برة في البيت بطعم برة ،فتوفري و في نفس الوقت تحببيهم في اكل البيت .دا غير فخرهم بيكي و باكلك اللي غلب المطاعم"