رودي هوود
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 بابا غنوج: الوصفة التي تسببت في بيع محل نعمة الي عم حسني

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الخل الوفى

الخل الوفى


ذكر
عدد الرسائل : 228
العمر : 36
البلد : soria
تاريخ التسجيل : 24/12/2007

بابا غنوج: الوصفة التي تسببت في بيع  محل نعمة الي عم حسني Empty
مُساهمةموضوع: بابا غنوج: الوصفة التي تسببت في بيع محل نعمة الي عم حسني   بابا غنوج: الوصفة التي تسببت في بيع  محل نعمة الي عم حسني I_icon_minitimeالخميس يونيو 12, 2008 11:46 am

معروف ان بابا غنوج هو من اشهر السلاطات المصرية على مستوى العالم بعد الطحينة و نطرا لان وصفة الطحينة الجاهزة و التي تباع في الاسواق حاليا قد لاقت نجاحا مبهرا قررنا ان نقدم لكم و لاول مرة وصفة البابا غنوج والتي تسبب تسرب وصفتها السرية الى بيع نعمة الى عم حسني
و البابا غنوج هو عبارة عن خليط من الباذنجان المخلل و الطحينة و يعتبرة البعض وجبة قائمة بذاتها و تقدمة بعض المطاعم الشرقية كطبق رئيسي و ليس كمجرد سلطة
المقادير
اثنان باذنجان رومي " الواحد تقريبا في حجم الكف " 1400-1500 جم
2 بصلة متوسطة 250-300جم
فص ثوم مفروم + نص ليمونة
ملح – فلفل – كمون – شطة
طحينة

الطريقة :
طريقة 1 قومي بشوي البصل و الباذنجان على لهب البوتاجاز " بس طبعا دة هيخلي ريحة البيت حريقة و كمان هتنظفي البوتاجاز في 4 ساعات بعد ما تخلصي "
الطريقة الجامدة : قشري البصل و الباذنجان ، بعدين قطعي الباذنجان حلقات و ابشري البصل او افرمية
تبلي حلقات الباذنجان بالبصل المفروم مع نقطة زيت . لفي الخليط في ورق الومنيوم و اتاكدي انك قفلتي الورق كويس و حطية على النار المباشرة لمدة 10-15 دقيقة "لو عندك مايكروويف حطي الباذنجان و البصل المفروم في علبة ميكروويف محكمة الغلق لمدة 10-15 دقيقة" ، دلوقتي بقى هتقدري تشوي الباذنجان و البصل من غير ما تقلبي ريحة البيت و تهري ايديكي في تنظيف البوتاجاز .
شيلي اللفة من على النار بحرص لانها ممكن تتقطع ، سيبيها تبرد شوية و بعدين افتحي الورق و فضي الخليط في سلطنية و اهرسية بالشوكة او بالمضرب ، اضيفي الملح و الفلفل الاسود و الكمون على حسب الرغبة ، طبعا في ناس كتير مش بتحب الشطة رغم فوائدها الكتير للاعصاب بس انا انصح اننا نحط ولو كمية قليلة من الشطة في السلطات و دة لانها بتظهر طعم الاكل ، اضيفي فص الثوم بعد فرمة و عصير نصف ليمونة جائت اللحظة الحرجة : اضافة الطحينة وهنا يتسائل البعض لية البابا غنوج ساعات بيطلع تقيل قوي وبيلكم ؟ اعزائي المستمعين هنا السر الطحينة وست البيت تقدر تلعب بالمقادير على حسب شكل الخلطة و حالتها يعني مثلا لو احنا في موسم البصل الجديد هتلاقي الخلطة صايصة و مش ماسكة
اما لو كنا في اخر الموسم هتلاقي الخلطة مجبسة و ناشفة استعملي بقى الطحينة و ربع كباية مية و ظبطي الخلطة
متنسيش العين بتاكل قبل الفم يعني دلعي الطبق طمطماية على جنب شوية بقدونس على الاطراف حلقة ليمون ملفوفة في النص
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
بابا غنوج: الوصفة التي تسببت في بيع محل نعمة الي عم حسني
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
رودي هوود :: مطبخ-
انتقل الى: