رودي هوود
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 فراخ على الطريقة الايطاليه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الخل الوفى

الخل الوفى


ذكر
عدد الرسائل : 228
العمر : 36
البلد : soria
تاريخ التسجيل : 24/12/2007

فراخ على الطريقة الايطاليه Empty
مُساهمةموضوع: فراخ على الطريقة الايطاليه   فراخ على الطريقة الايطاليه I_icon_minitimeالخميس يونيو 12, 2008 11:35 am


فراخ على الطريقة الايطاليه Italian_checkinالمقادير:

1 كيلو فراخ مخلية

2/1 كيلو بصل +2/1 كيلو فلفل رومي

3 ملاعق دقيق

1 فص ثوم +4/1 كيلو زبد

1 كوب لبن

ملح + فلفل + كاري + توابل



الطريقة :

اغسلي الفراخ و قطعيها مكعبات في حجم مناسب "يعني مثلا القطعة الواحد تكفي قطمتين" و افرمي نص البصل و الفلفل "يعني ربع كيلو بصل و ربع كيلو فلفل" و تبلي الفراخ بالبصل المفروم و الفلفل و معلقتين لبن و فص ثوم مفروم و ملح و فلفل و توابل ،قطعي بقى باقي البصل و الفلفل حلقات او مراوح ،دلوقت ارفعي الفراخ من التتبيلة و شوحيهم في معلقة زبدة بس امسحيهم من التتبيلة كويس قبل ما تشوحيهم بعد ما تخلصي شوحي البصل و الفلفل الحلقات مكانهم و معاه التتبيلة كمان و متنسيش ترشي شوية كاري عليهم و هما على النار .

هاتي بقى حلة واسعة شوية و اعملي فبها كريمة "يعني وايت صوص اللي هوا بشاميل نص سوى"الاول حمري 3 ملاعق الدقيق في معلقتين زبد و لازم تقلبي كويس و بسرعة علشان الدقيق ميتحرقش بس مش قوي مجرد بس ما لونة يبقى وردي حطي باقي اللبن و كوباية او كوباية و نص مية و قلبي بعدين بقى حطي الفراخ و التتبيلة اللي شوحتيها على النار .

الاكلة دي بقى يا بنات رائعة مع المكرونة و نقي كدة نوع غريب و شكلة ملفت للنظر و كمان جميلة مع الارز بس اعملي رز سادة "من غير شعرية يعني"و لونية بشوية كاري و يا سلام بقى لو شوية خضار سوتية

و زي ما اتفقنا دلعي اطباقك يعني نقي الفلفل الوان و البصل كمان بصل احمر و ابيض شوية كسبرة على وش الفراخ و ممكن فركة زعتر و للدلع الجامد بقى اعملي جنبها سلطة بالجبنة البرمازان او الشيدر و رصي شوك و سكاكين على السفرة حتى لو مش متعودين عليها خلية يحس ان النهاردة مش يوم تقليدي و غدا روتيني لا النهاردة انت بتاكل على مائدة السنيوريتا فتكات . بون ابيتيتو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
فراخ على الطريقة الايطاليه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
رودي هوود :: مطبخ-
انتقل الى: